Az ananász nem mindig hasznos - kinek ellenjavallt ez a gyümölcs?

Ananász 80% víz. A fennmaradó rész cukor, szerves savak, ásványi anyagok, A, C vitamin, B csoport. Ezenkívül a magzatban bromelain van - egyedülálló enzim, amely elősegíti a fehérjék felszívódását. Az ananász főzéséhez nyers és konzervként is használják. Hozzá süteményekhez, salátákhoz, főételekhez. A pépből édességeket, lekvárokat, tartósítószereket készítenek.

ananász

Az egyedi anyagok komplexumának köszönhetően az ananász javítja az emésztést, megtisztítja a bélot a méreganyagoktól és a méreganyagoktól, csökkenti a vér viszkozitását és felgyorsítja a fogyás folyamatát. A gyümölcs kalóriatartalma csak 48. A gyümölcs populáció minden kategóriája azonban nem hasznos. Bizonyos egészségügyi problémák esetén a lédús gyümölcsök étkezését mérsékeltnek kell tartani.

A belső szervek patológiája

Akut és krónikus gyomorbetegségek esetén a hasnyálmirigy, a máj és az ananász nem fogyasztható, vagy amennyire csak lehetséges. A megnövekedett savtartalom keményen hat a gyomor nyálkahártyájára, és kóros patológiákat, gyomorégést és fájdalmat okozhat.

A fogzománc érzékenysége

A szerves savak károsítják a fogakat és az ínyeket. Ha problémái vannak a szájüreggel, akkor a gyümölcsöt óvatosan kell használni, vagy étkezés után öblítse ki száját meleg vízzel vagy szódaoldattal.

terhesség

A vemhesség korai szakaszában az ananászot 1-2 szeletre kell korlátozni. Vannak javaslatok, amelyek szerint a gyümölcs a méh összehúzódását idézheti elő, ami koraszüléshez vezethet. Az éretlen és elrontott gyümölcsök különösen veszélyesek. Szárított és konzervált ilyen hatású.

hasmenés

Az ananász túlzott evése emésztési zavarokhoz vezethet: hasi fájdalom, laza széklet és még hányás. A gyümölcs vagy gyümölcslé ismerete minimális adagokkal kezdődik. Ismeretlen eredetű diagnosztizált hasmenés esetén vagy fertőző és gyulladásos betegségek miatt az ananász a legjobb az étrendből.

Videó: mi történik, ha minden nap 2 szelet ananász van

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások