Az akváriumi halak távcsője - gondozás és karbantartás

A távcső alatt a halat olyan egyénnek kell érteni, akinek fő jellemzője a szem. Az eset formája szerint elmondhatjuk, hogy ezen alfaj egyedeinek T alakja van. Dühös és nagy méretű szem, különböző irányba mutat. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a halak a test mozgatása nélkül figyelni tudják, mi történik körül. Ez akkor fontos, amikor el kell rejtenie a fenyegetéstől, vagy éppen ellenkezőleg, meg kell várnia a zsákmányt. A távcsövek nagyon népszerűek, ezért figyelembe kell venni a tartalom nehézségeit, akik alkalmasak, akik nem alkalmasak, milyen gondozási szabályok léteznek.

Akváriumi halak távcső

leírás

 1. Az akvárium (!) Típusú képviselői nem fordulnak elő természetes körülmények között. De a lakókat eltávolították a pontyból, ezért jelen vannak a régiójukban. Lassan folyó vízforrásokban, valamint álló víztestekben, tavakban, tavakban, elárasztott lapos terepen élnek. Inkább étkezzen a detritusról, a vegetációról, a sütésről és a rovarokról.
 2. Kínát tekintik a távcső szülőhelyének, ám ezek az egyének hamarosan Japánba vándoroltak, és onnan már az Amerikai Egyesült Államokba és Európába költöztek. E halak szinte teljes száma a keleti országokban koncentrálódik, ezek a körülmények nem változtak a távcsövek felfedezése óta.
 3. Úgy gondolják, hogy a képviselt egyedeket, valamint az összes aranyhalat először az 1700-as években fedezték fel. Először sárkányhalaknak és sárkányszemnek nevezték őket. Japánban a vízi lakosok demekin néven ismertek, míg egy távcsőnk van.
 4. A test formája szerint az egyének petesek vagy hosszúkás, lekerekített. Nem hosszúkás, de nem is rövid. A demekinek nagyon hasonlóak a fátyolos halakhoz, de szemükben különböznek egymástól. Az ügy alakja szinte azonos. Az uszonyok és a fej nagyok, a szem természetellenesen domború és kerek.
 5. Jelenleg vannak különböző színű és testi testű halak. A uszonyok különböző méretűek lehetnek. Gyakran hosszú vagy rövid, nagy, közepes stb. Vannak vörös, fehér, piros színű halak. De a leggyakoribb a fekete távcsövek. De ha vásárol egy ilyen színű egyént a boltban, akkor tudnia kell, hogy idővel a hal színe megváltozhat.
 6. Természetes körülmények között a család képviselői eléri a legalább 20 cm magasságot, azonban ha a házat tartályban tartják, a halak növekedése általában nem haladja meg a 15 cm-t. Ami a létezést illeti, a hosszú élettartamú távcsövek, minden körülmények között, akár 15 évig is életben maradnak. A tavakban és a természetes környezetben eléri a 20 évet.
 7. Számos akvarista, különösen az újak, érdekli, hogyan lehet megkülönböztetni a nőstényt a férfiaktól. De ívás előtt a nem nem egyszerűen azonosítható. Amikor az ívás megkezdődik, a nőstény gömbölyödik, és a hím fehér gumókat kap a kopoltyúkon és a fejen.

Nehéz fenntartani a távcsöveket?

 1. A távcsövek az aranyhal kategóriába tartoznak, ezért a család képviselője biztonságosan létezhet alacsony hőmérsékleten. Ezt a fajta halat azonban kezdőknek nem lehet egyszerűen karbantartani.
 2. A nehézség nem válogatós a takarmányokkal vagy más létezési körülményekkel kapcsolatban. Nehézségek merülhetnek fel egy vízi lény szemével. Annak ellenére, hogy a vizuális készülék nagy és jellemző, a halakat nehéz látni. Nehéz élelmet keresni, amelynek eredményeként a távcsövek gyakran megsérülnek és megfertőződnek.
 3. De a többi hal nem igényel finom táplálkozást, különleges fogva tartási körülményeket. Jól élnek akvárium körülmények között, főleg az, hogy a szobatársak nem vesznek élelmet ezekből a vízi lakosoktól.Lassasága és gyenge látásuk miatt a távcsövek gyakran nem kapnak táplálékot. Ezért nem szabad aktív szomszédokkal tartani őket.
 4. Néhányan, otthonuk díszítésére szeretnének, a távcsövet egy kerek akváriumba helyezni. A szakemberek azonban tudják, hogy ilyen körülmények között a halak látása még tovább romlik, élettartamuk csökken és általános egészségi állapotuk romlik.

tartalom

Halak távcsöve tartása

 1. Ne feledje, hogy az akvárium térfogata és alakja nagyon fontos a távcsövek kényelmes életéhez. A meglehetősen nagy halak nagy mennyiségű szennyeződést és természetes hulladékot hagynak hátra. Éppen ezért javasoljuk, hogy a kérdéses egyedeket tágas tartályban tartsák.
 2. Ezenkívül, hiba nélkül, erős szűrőt kell telepíteni az akváriumba. A távcsöveket kerek tartályokban kell tartani. Ideális lehetőség az ilyen személyek számára egy téglalap alakú akvárium. Az akvárium nagy felülete szintén fontos.
 3. A lényeg az, hogy egy ilyen tartályban javul a gázcsere. Így az ilyen folyamatok sokkal stabilabbak lesznek. Ajánlott két halat legalább 80 liter térfogatú akváriumban tartani. Minden következő egyednek legalább 50 liternek kell lennie.
 4. Mivel a távcsövek általában nagy mennyiségű hulladékot termelnek, egyszerűen szükség van egy erős külső szűrőre. Ne feledje, hogy az onnan történő áramlást szigorúan a fuvola mentén kell végezni. A probléma az, hogy ezek az egyének nem tartoznak a jó úszók közé. Ezenkívül hetente egyszer a teljes mennyiség 20% ​​-át kicserélni kell a vízre.

etetés

 1. A táplálékkal kapcsolatban nincs különösebb probléma a távcsővel. A bemutatott halak táplálkozásuk teljesen szerény. Ne feledje, hogy az ilyen személyek nagyon furcsaságosak és sok ételre van szükségük. Ehhez kiszámíthatja az arányokat. Napi takarmánymennyiségnek a halak testtömegének körülbelül 3% -ának kell lennie.
 2. Ha túllépi a bemutatott személyeket, hamarosan fájni fognak. Ennek eredményeként ez korai és elkerülhetetlen halálhoz vezet. Javasoljuk, hogy reggel és este adjon háziállatoknak ételt. Egy adag ételt a halak egyharmad órában fogyaszthatnak el. Ha nem tudnak ezzel megbirkózni, vegye ki a fennmaradó ételt.
 3. Ne feledje, hogy az akváriumba való étel dobása szigorúan ugyanabban a helyen történjen. A probléma az, hogy a távcsöveknek gyakorlatilag nincs látása, egyszerűen nem találnak ételt. A távcsövek tökéletesen esznek élő és fagyasztott vérférgeket, rágcsákat, koronet, pelyheket és granulátumot az aranyhal számára.
 4. Időnként elronthatja a halat friss salátával, szelet banánnal és eperrel. Gyakran az örömmel figyelembe vett egyének reszelt cukkinit és uborkát esznek. A víz megváltoztatása előtt adja meg a halnak apróra vágott tököt. Az akvaristák gyakran a teleszkópokat reszelt meredek tojással kezelik.
 5. Ha úgy dönt, hogy ugyanezt teszi, akkor erősen ajánlott, hogy egyedeket külön akváriumba ültessen be előre. Ellenkező esetben a tojás elronthatja a vizet. Ezenkívül más lakosok kiszámíthatatlanul reagálhatnak ilyen ételekre.

A távcsöveket nem ajánlott karbantartáshoz azoknak, akik csak ezen a területen próbálkoznak. Az ilyen halak elindítása előtt meg kell ismerkedni azok jellemzőivel, meg kell vizsgálni az egészségügyi problémákat és a tartás finomságait. A távcsövek nagy szemük ellenére nem látnak jól. Problémái vannak a látókészülékkel, így a halakat nem helyezik az akváriumba aktív szomszédokkal.

Videó: akváriumi halak távcsője

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások