5 szokatlan kávé alternatívája: hogyan lehet a kávét cserélni

Ha a szokásos reggeli italát egy biztonságosabb alternatívára szeretné kicserélni, amely nem okoz szívverést és függőséget, mélyebben nézze meg más termékek italát.

5 szokatlan kávé alternatívája

Árpa kávé

Az ilyen kávé elkészítéséhez árpadarakat vesznek. Sült, őrölt és vagy egy törökben forralják a mély és gazdag íz elérése érdekében, vagy egyszerűen forrásban lévő vízzel öntik. Cikória, gyömbér vagy fahéj adható hozzá az italhoz - ez személyes preferenciáitól függ.

Az árpakávé mindenkinek ajánlott, ha problémái vannak a vesékkel, a gyomor-bélrendszerrel és az emlőmirigyekkel.

Makk kávé

A makk ital meglehetősen sajátos ízű, amelyet kifejezetten keserűség jellemzi a dió-fás megjegyzésekkel. Az orvosok és táplálkozási szakemberek azonban egyhangúlag elismerik annak előnyeit. Az ital nagyon felvidít, ezért ne igyon délután, különben fennáll annak a kockázata, hogy nem fog elaludni.

A makk kávé antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik és erősíti az immunrendszert. Megszünteti az ödémát és görcsoldó hatású.

Kurkuma Latte

Ez az egzotikus ital valóban olyan íze, mint a latte. A kávé jó hatással van az emésztőrendszerre és elnyomja az édesség iránti vágyát. Elkészítéséhez meg kell fegyverkeznie gyömbérrel és kurkumagyökérrel, valamint fahéjat. A zúzott termékeket addig kell forralni, amíg a víz sötét narancsszínűvé nem válik. Töltse ki az italt felvert kókusztejjel.

Cikória kávé

A cikória ital íze annyira hasonlít a kávéra, mint ízlése - ezért annyira népszerű, mint helyettesítő. A növény gyökereinek feldolgozásakor aromás vegyületek képződnek, amelyek hasonlítanak a koffeinre - az az anyag, amely felelős a kávéaromához, amit annyira szeretünk.

Cikória kávé

A növényben található koffein teljesen hiányzik, így a cikórianak nincs stimuláló hatása a szívre, az erekre és az idegrendszerre. Erőteljes és energiateljes lesz egy másik rovására - a cikória gazdag vitaminokban és más hasznos anyagokban.

Ha vashiányos vérszegénység, akut stádiumon kívüli pankreatitis, epehólyag betegség, dysbiosis vagy neurasthenia jelentkezik, nyugodtan igyon ilyen italt. Ha cikóriát főzünk tejjel, ez segít megnyugodni és ugyanakkor erősíti a testet.

Körtemag

Ha rajongója vagy a körte, akkor biztosan szeretni fogja a magjából készült kávét. A csontokat a szokásos módon sütjük, összetörjük és főzzük. Vegyen bele egy ilyen italt a reggeli étrendbe, és látni fogja, hogy kávé nélkül élni nemcsak lehetséges, hanem kellemes is.

Videó: az egészséges italok helyettesítik a kávét

Javasoljuk, hogy olvassa el


Hagyj hozzászólást

a send

avatar
wpDiscuz

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

Még nincs hozzászólás! Dolgozunk azon, hogy kijavítsuk!

féreg

szépség

javítások